Har du været til foredrag?

Så er der her lidt noter og links som kan hjælpe dig hvis du gerne vil i gang med at lave chokolade.

Råvarer

Det sted jeg startede og fik nogen gode kvalitetsråvarer hedder bean-to-bar.co.uk. Det er desværre lidt dyrt at få sendt varerne. Hvis jeg finder et bedre og/eller billigere sted, så opdaterer jeg her.

Udstyr

Wet Stone Grinder

Det vigtigste stykke udstyr et en 'Wet Stone Grinder'. Jeg har købt præcis denne model og den har efterhånden lavet en hel del kilo chokolade og kører lystigt derudaf:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Microbølgeskål

Når du temperer chokolade har du brug for en god microbølgeegnet skål. Denne er både flot, rigtig holdbar og står virkelig godt fast:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Infrarødt termometer

Når du temperer har du brug for at holde øje med temperaturen. Et infrarødt termometer måler temperaturen med det samme, men dog kun på overfladen, så husk er røre:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Polycarbonat form

Når du skal støbe dine chokolader har du naturligvis brug en form. Jeg vil klart anbefale at gå med polycarbonat, også selvom de er dyrere. De kan findes mange steder, men her er en hel standard 100g bar:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Palettekniv

Når du støber har du ofte brug for at skrabe overskydende chokolade fra formen. En sådan palettekniv virker rigtig godt:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Rystemaskine

Hvis du virkelig går til den, kan du købe en maskine som som ryster luftboblerne ud af formene. Det kræver dog at du køber en bageplade som du monterer ovenpå. Det kræver en boremaskine og lidt snilde:

Tryk på billedet for at gå til Amazon:

Kontakt

Hvis du har nogen spørgsmål eller problemer skal du være velkommen til at kontakte mig.